Gravsten

Att resa en gravsten eller annat minnesmärke över någon som har levt är en gammal tradition. En gravsten kan berätta en historia om den som ligger i graven eller bara med namn bekräfta vem som är gravsätt. Innan en gravsten eller annat minnesmärke får resas på graven skall det godkännas av Kyrkogårdsförvaltningen.

Valet av gravsten och utförandet är personligt. Beroende på vilket material, färg och form som väljs varierar uttrycket från sten till sten. Oavsett vad ni väljer så finns det vissa kriterier som är bra att känna till gällande på era val påverkar framtida underhåll samt hur stenen kommer att se ut vid torrt respektive vått väder.

Det finns fördelar och nackdelar med alla val så i slutänden är det upp er som kund att välja den kombination som passar era önskemål bäst.

Som inspirationskälla inför valet av gravsten kan ni läsa skriften "Stenar berättar”. Att åstadkomma en sten som berättar en historia behöver varken vara en fråga om stor skaparkraft eller slöseri med pengar. Välkommen in och hämta ditt exemplar hos oss.

Vi samarbetar med följande stenleverantörer

Söders stenhuggeri

Abraham och Svahns stehuggeri